fredag 30 september 2011

Tänkte lägga upp lite rid-tips från dagens ridlektion med Eírikur!
Så ja...läs om ni har lust! Haha <3

* skritta fram hästen energiskt på långa tyglar, och börja samla genom att vicka på ringfingrarna och 'plocka', så hästen ger efter på tygeln- vicka sen mjukt på fingrarna med lagom kontakt så att hästen är lyhörd och framåt.. ''Ta ledande tygeltag'' ;)

*'plocka ihop' händerna vid halt och sitt-till i sadeln, så att tyglarna trycks mot hästens hals, och dina händer är tätt ihop vid halten. Då känner hästen tyglarna mot halsen och vet att det är halt ( eller nedsaktning ) som gäller, och du behöver inte alls ta lika mycket i tyglarna och hästens mun!

*ha ett energiskt tempo i skritten (och de andra gångarterna!) hela tiden, så att hästen har mycket energi, tempo och framåtbjudning!

*klappa om hästen när den är duktig så blir den glad, hihi! <3

*plocka lite mer vid mycket samling i långsamt tempo och driv hela tiden!

*galoppfattning: vrid lixom fram tex. höger höft och driv in hästen i galoppen- häng sedan med i varje galoppsprång, och ta fram höger skänkeln lite och ge efter på innertygeln, med kontakt på ytter! Yttertygeln bromsar farten, om det går för fort.. mjuk kontakt och plocka :D

*och....galoppfattning på isländska! Driv fram hästen i energisk tölt/trav - ge efter på tyglarna, driv och luta dejj framåt och....-galopp !<3

*ökadtrav-övningen..Rid i samlad trav, vänd rätt-upp, ge efter litee på tyglarna, men ha fortfarande kontakt och plocka hela tiden, driv på, och 'wiiie', plocka ihop händerna vid nedsaktningen -tydligt men mjukt- ! (som i halt-övningen, så vet hästen vad som kommer hända) !

så; det här var lite tips från dagens ridlektion,
hoppas ni gilla dom <3

torsdag 29 september 2011

twinstars- dag två !

idag så började våran dag med fågelkvitter och två små glada vovvar som hoppade upp i våra sängar och... väckte oss xD hihihihi men det var tur för det var precis i lagom tid föt bokmässan ^ ^ det var massor med folk där...! Men vi hittade lite skojj böcker i sciense fiction-ståndet, plockade frimärken i 'frimärkshavet', köpte jättesööta mini~nyckelringsgitarrer!
Hehhe, så fick vi välja varsin gammal bok ut några höga bokhyllor...det var spännnande !°
    Sen så gick vi till en marknad -wiiiie- !!<3
Det var jätteskojj, och vi hittade massa fina saker; kom hem med fyra hemmastickade koftor, en klänning och en prickih tshirt, och Hedvig hittade en blommig blus, och Sunniva en söt annanasburk^< När vi kom hem väntade två pigga små hundar på oss och ville ut på promenad...så....då bar det av till delsjön! Var ute och gick i minst 2 timmar, hahaha! Det var en jättemysig promenad med många fina bilder(:
...men sen så kom den blåa dubbeldäckar bussen och hämtade hem Hrdvig och Sunniva igen.. .__. <3
Har haft två underbara dagar tillsammans !!

onsdag 28 september 2011

Ridlektion!

Idag var det ridlektion på Lysegården! 
Red lilla Skór, och det gick hur bra som helst alltihop!!
Han kändes helt underbar, lyssnade på minsta lilla, var glad & framåt hela tiden, och kunde gå jättefint i form i alla gångarterna! Särskilt traven... <3 Vi red för Eíríkur, och tränade mycket på övergångar från trav till tölt- tölt till trav, tempoväxlingar i olika gångarter, lösgörande övningar mm... Och han gick som en ängel hela tiden ! <3

twinstars!

idag kom Hedvig och Sunniva hit med dubbeldäckarbussen från borås !
Vi var och mötte dom direkt efter skolan (fast vi stod och väntade på varandra på olika ställen, hehe), men sen så hittade vi varandra isllafall, tur!!
det var så kul att träffas igen!!<3
När vi kom hem så hittade vi på massor med skojj- fottade, var med hundarna mm, och sen på kvällen åkte vi till Tofta tillsammans och red Hildur ute i det stora svarta mörkret...helt underbart!! Hildur var väldigt pigg och glad, och så söt i sin fluffiga vinterpäls ^^)
Hihi, och sen blev det så svart att vi bara hörde klappret från hennes hovar i mörkret...hon var så mjuk och fin och duktig idag och både travade och galopperade på volt!
...och stjärnorna lyste på himlen över oss...kuned hitta karlavagnen och lilla björn :')
En helt underbar kväll! <3
Sen när vi kom hem på kvällen så drack vi varm chokladmjölk (&åt pizza), kröp ner i soffan bland mysiga filtar och sågg på 'whispers of the heart' , en superfin japansk film
                *w i i i e*

måndag 26 september 2011

Hildur Frá Héjelte!

Red lilla Hildur Frá Héjelte idag- sååå mysigt!! <3
Vi kom till stallet ganska sent, så det var helt kolmörkt när vi red- och på himmlen ovanför oss lyste karlavagnen och tusen andra stjärnor tittade ner på oss... Hildur var så mjuk och fin, och hon kunde galoppera på volterna, och trava i 8:or mm! Älskar dej, underbara vän!! <3 (Fina Magni på bilden) !
I'm the fire, the fire lives inside me <3
Tadaa, nu är bloggen skapad!!! <3